Cum se aplica tinci gri sau alb

Tinciul este un material de finisare a peretilor tencuiti sau placati cu polistiren, pe baza de ciment, care se aplica pentru a obtine o suprafata cat mai fina a peretilor. La interior se aplica tinci peste tencuiala pentru a astupa gaurile ramase dupa tencuit si pentru a nivela peretii in vederea aplicarii straturilor de glet. La interior se aplica tinci gri de obicei deoarece este mai fin decat tinciul alb.

La exterior se aplica tinci pe fatade tencuite cu mortar multibat sau cu adeziv pentru polistiren. De regula, pe fatada, tinciul se aplica ca si strat de finisaj care poate fi vopsit cu var lavabil. Peste tinci nu se aplica tencuiala decorativa sau de soclu, asa ca aveti grija ce doriti pentru fatada dvs. Pentru un aspect estetic mai reusit pe fatada se aplica tinci alb.

cum se aplica tinci

Sa vedem cum se da cu tinci la interior si exterior.

Intai se prepara tinciul cu un mixer sau cu o bormasina cu melc. Se amesteca bine si, de regula, se lasa sa se odihneasca 3 minute dupa care se amesteca din nou.

Un mic videoclip cu aplicarea tinciului dar cu o gletiera mare. Se da mai greu dar este mai bine si peretii vor fi mai plani.

Cele mai folosite marci de tinci sunt cele de la Adeplast, Weber si, evident tinci de la Ceresit.

tipuri de tinci

Pentru a aplica tinciul avem nevoie de scule. Sculele necesare sunt mistrie, gletiera, drisca si bidinea.

Dupa cum probabil ati intuit tinciul se aplica cu gletiera. Se ia cu mistria din galeata tinci si se intinde uniform cu gletiera pe perete. Dupa cativa metri patrati se incepe sa se driscuie tinciul folosind o drisca. Inainte se stropeste peretele cu bidineaua inmuiata in apa pentru a se finisa bine peretii.

Driscuirea tinciului se face in cercuri largi si doar intr-un singur sens. Daca in momentul in care se aplica tinci raman mici zone neatinse de material se ia tinci preparat si se astupa acele goluri dupa care se driscuiesc marunt pana se astupa golurile.

Dupa driscuirea tinciului se lasa la uscat cateva zile si se poate continua finisarea peretilor. La interior se aplica gletul iar la exterior se aplica var lavabil. Si uite asa ati aflat si cum se aplica tinci.