Gletuirea placilor de rigips pare o treaba usoara dar nu e. Pentru a invata cum se gletuieste pe rigips va  recomand  sa cititi cu atentie materialul urmator .

Gletul pe rigips se aplica in mai multe straturi, in perioade diferite de timp. Fiecare strat de glet trebuie lasat sa se usuce inainte de a aplica alt strat de glet. Primul strat de glet pe rigips se aplica numai dupa ce s-a facut sanfren la inbinarile care nu sunt din fabrica si dupa ce s-a lipit plasa..

Primul strat de glet se da doar pe imbinari cu un glet special numit pasta de inbinare pentru rigips. Multa lume foloseste gletul SUPER RIGIPS de la RIMANO pentru a aplica primul strat de glet. Acest glet se lasa sa se usuce cel putin 24 de ore in conditii de temperatura si umiditate normale.

Cum se gletuieste pe rigips

Al doilea strat de glet poate fi tot Super Rigips sau alt tip de glet. Chiar si CT 126 poate fi folosit.Totusi, al doilea strat de glet trebuie dat foarte subtire, depasind 20 cm de o parte si de alta a inbinarilor. Se da pierdut astfel incat sa nu ramand dare pe margine. Si acest al doilea strat de glet se lasa sa se usuce cel putin 24 de ore. Daca se gletuieste pe rigips inainte ca stratul de glet sa fie uscat complet, exista riscul ca gletul sa se exfolieze sau sa nu se mai slefuiasca.Imagini cum se gletuieste pe rigips

Al treilea strat de glet se aplica pe toata suprafata placii de rigips. De preferat este sa se foloseasca o gletiera mare, pentru a nu aparea dare si denivelari si pentru un slefuit mai usor. Cele mai indicate gleturi de catre muncitori, pentru glet de finisaj, sunt gleturile CT 127 si Saten ABS. Se zvoneste ca si cei de la Rimano au un glet de finisaj destul de bun .

Astfel se gletuieste pe rigips. Multi spun ca este usor dar nu e asa. Pentru informatii suplimentare despre tehnici de gletuire si alte trucuri consultati categoria Ghid renovari de pe site.