Azi a venit timpul sa placam polistiren pe fatada. Si cum a placa polistiren nu este foarte greu sper ca placarea polistirenului sa fie o joaca pentru majoritatea .

Inainte de toate cumparam materialele necesare pentru fatada. Acestea sunt: baxurile de polistiren, plasa din fibra de sticla, coltarii din aluminiu, profilul de soclu,diblurile pentru polistiren, adezivul pentru polistiren, si ca strat de finisare, tinci alb sau gri .

Sa incepem sa placam polistiren pe fatada :

placare polistiren pe fatada

-Primul pas este acela de a verifica suprafata. Verificam vizual pentru a ne da sema cat este de stramba  si mecanic folosind un ciocan pentru a ne da seama cat de buna este tencuiala. Daca suna a gol este cazul sa decojim si sa tencuim din nou acele portiuni.

-Dam nivelul si prindem profilul de soclu care are rol de a sustine primul rand de polistiren. Preparam adeziv cu sculele ce le-am prezentat aici si suntem gata sa placam prima placa de polistiren.

-Placarea se face pe puncte sau cu gletiera cu zimti. De cele mai multe ori se apeleaza la metoda placarii polistirenului pe puncte. Se aseaza cu mistria sase puncte (mamaligi) si se placheaza prima placa de polistiren. Se porneste dintr-un capat si la placare se verifica cu un boloboc daca placa este perpendiculara. Pe orizontala nu se mai verifica deoarece profilele de soclu se prind la drept dupa ce inainte s-a dat nivelul.

-Dupa placarea primei placi se merge in capatul opus si se placheaza inca o placa. Trebuie avut grija ca si aceasta placa sa fie placata corect. Apoi se intinde o sfoara intre cele doua placi care va servi ca ghidaj pentru terminarea placarii primului rand.

-Continuam sa placam polistiren pe fatada cu placarea celui de-al doilea rand. Si asa pana terminam de placat intreaga fatada.

-A doua zi se dau gauri cu bormasina intre placi, la fiecare colt, si se fixeaza placile de polistiren in dibluri. Diblurile sunt speciale si au rolul de a fixa fatada de cladire.

– Se prepara adeziv si se incepe tencuirea fatadei cu adeziv de polistiren. Se incepe prin a se fixa intai coltarele de aluminiu cu plasa dupa care se da cu adeziv pe toata fatada. Intre doua straturi de adeziv pentru polistiren se inglobeaza un strat de plasa din fibra de sticla. Deci primul strat de adeziv va contine doua straturi intre care va fi prinsa plasa din fibra.

– Se da a doua mana de adeziv pentru polistiren

-Se aplica tinciul pe fatada sau tencuiala decorativa.