BCA-ul. Zidaria ieftina si economica pentru casa noastra

Modern, dar totusi un material destul de vechi, betonul celular autoclavizat sau BCA-ul dupa cum mai este numit, este un material performant care convinge din ce in ce mai multa lume. Iata mai multe cuvinte despre acest tip de material dar si despre avantajele sale.

Betonul celular este un material care se afla in plina expansiune, atat in ceea ce priveste constructiile individuale, cat si cazul  mai multor tipuri de cladiri de o mai mare anvergura. Este si normal acest lucru deoarece BCA-ul este plin de calitati. Este economic, nu polueaza, este usor de folosit iar in plus este si un bun izolant fonic si termic.

palet bca la pret bun

BCA e un material performant, sanatos si economic. Pentru fabricarea acestui material se foloseste un amestec omogen de materii prime – nisip, ciment, var, apa si un agent de expansiune care se pune apoi in forme. Betonul celular autoclavizat este si un material destul de ecologic. Aspectul sau alveolar permite aerului sa se comprime si sa furnizeze unei cladiri niste pereti care respira si niste pereti care sunt foarte izolanti. Este un tip de material care regleaza foarte bine caldura si frigul din casa. Este rezistent la compresie, la apa si la foc. Propune si un foarte bun coeficient de conductivitate termica, fapt ce permite minimizarea impactului variatiunilor de temperatura dintre interior si exterior. Deci daca veti miza pe BCA nu va mai trebui sa izolati casa in exterior sau interior.

Deci BCA-ul este si un material sanatos care poate sa respire. Permite evacuarea umiditatii care provine de la orice tip de activitate domestica. Este si inofensiv pentru sanatatea celor care locuiesc intr-o astfel de constructie si nu degaja niciun tip de substanta care polueaza.

Un material hiper lejer si foarte usor de folosit. In ceea ce priveste folosirea, sa acest tip de material este foarte usor de manipulat avand intre 300 si 800 kg/m3 fata de betonul obisnuit, care are 2400 de kg. In plus, materialul poate sa fie slefuit si taiat dupa preferinte extrem de usor. Permite si o aplicare rapida cu o tehnica permitandu-va si sa economisiti material. In plus, peste el se pot aplica tot felul de materiale pentru finisaje. O casa din BCA se va ridica mai repede decat o casa din caramida. Si daca v-atiplictisit cumva si vreti sa scapati de un perete il puteti darama la fel de usor.

Materialul BCA vine si cu un excelent raport calitate –pret, deci poate fi cea mai eficienta solutie atunci cand vine vorba despre constructii locuinte sanatoase, durabile si intr-un timp foarte scurt.