Camere IP sau analogice ?

Atunci cand iti construiesti o casa sau iti cumperi o casa noua, este bine sa iei in calcul fiecare detaliu care ar putea sa iti aduca fericire si confort.Trebuie sa te asiguri ca ai o casa rezistenta, care nu are nicio problema in momentul in care vremea se joaca cu ploile, ninsoarea si canicula, care este dotata cu usi si cu geamuri rezistente si care iti poate oferi acel sentiment deosebit de placut de ” Acasa”.

Mobilierul, structura sau dotarile electrocasnice sunt mereu pe primul loc atunci cand vine vorba de o casa. In ultimul timp insa, exista si alte domenii care ajung sa fie din ce in ce mai apreciate. Printre acestea se numara si domeniul supravegherii video.

Foarte multi oameni realizeaza utilitatea pe care o are un sistem de supraveghere video si ajung sai intre intr-un magazin precum acesta cu scopul de a achizitiona sistemul dorit. Din nefericire, odata ajunsi pe site-ul magazinului, utilizatorii ajung la concluzia ca oferta este deosebit de mare iar decizia este grea. Trebuie sa tii cont de tipul camerei, de tipul DVR-ului, de producator si evident, de pret.

Cel mai important insa, este sa alegi intre camere IP si  camere analogice.

Care este cea mai buna varianta de supraveghere pentru o casa?

Camerele IP reprezinta varianta moderna de supraveghere, care ofera imagini de buna calitate si marele avantaj de a putea fi urmarite direct de pe internet. Sunt impresionante din punct de vedere tehnic, insa de multe ori sunt deosebit de scumpe si multe din dotari sunt inutile.

Camerele analogice pe de alta parte, sunt cele mai vechi camere de pe piata si reusesc sa isi faca treaba foarte bine, chiar daca nu au veleitati IP. Pot sa filmeze fara probleme atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, pot sa reziste la temperaturi mult prea mari sau mult prea mici si pot avea un pret de cateva ori mai mic decat cel al camerelor IP.

camera ip

Inainte de a face o decizie, este bine sa analizezi cu atentie. Cel mai indicat, pentru o casa normala, ar fi sa apelezi pentru camerele analogice, insa daca ai nevoie de detalii cat mai multe, atunci camerele IP sunt variante extrem de flexibile si de usor de folosit.