Caramida. Materialul de constructie care a schimbat constructiile

Caramida este un material uimitor. Este mica si discreta, si foarte utila pentru orice tip de utilizare. Nascuta acum cativa mii de ani, caramida a fost si va ramane un material mai particular. In zilele noastre este unul din cele mai folosite materiale. Nu este toxica, este reciclabila si continua mereu sa ne seduca si sa ne surprinda. Constructorii si profesionistii continua sa ii ofere o modernitate care i se potriveste de minune. Cei mai puristi mizeaza pe zidaria din caramida, in timp ce aceasta continua sa faca si bucuria adeptilor renovarilor. Pe langa estetismul sau, caramida sub toate formele sale vine cu un plus de confort si siguranta, este un material izolant fara sa uitam insa ca respecta perfect mediul.

Zidaria din caramida se poate folosi extrem de usor, este foarte economica, pe langa faptul ca este consistenta. Din aceste motive, casele cu o zidarie din caramida dureaza mai mult si asigura o anumita siguranta. Caramida este un produs in intregime recuperabil care nu contine niciun produs susceptibil sa polueze aerul. In plus, contrar aparentelor, se caracterizeaza si prin flexibilitatea sa si supletea sa la utilizare. Rezistenta la tot felul de utilizari chimice, caramida este incombustibila.

Caramida prezinta in zilele noastre si un bilant energetic extrem de incurajator si de bun. Este fabricata pornind de la niste materiale 100% naturale si nu are aproape deloc nevoie de intretinere. Peretii din caramida prezinta un nivel de umiditate foarte scazut, de ordinea 0, 05 ceea ce este foarte putin in raport cu materialele de constructie legate de ciment, cum ar fi betonul. Cu cat un material de constructie este mai uscat, cu atat conductibilitatea sa termica este mai joasa si te ajuta sa te bucuri de o mai buna izolare termica. Caramida poate sa absoarba umiditatea ambianta si sa o difuzeze inspre exterior. Aceasta « respiratie » a peretilor vine cu un mare confort la interior si cu un efect benefic pentru cei care locuiesc aici. Bogata si polivalenta, este un material care prezinta niste caracteristici tehnice de prim rang pastrand in acelasi timp proprietatile sale naturale. Caramida este si rezistenta la seisme, are o durata de viata foarte ridicata si o buna stabilitate. Este si un foarte bun izolant.locuinta caramida

Asadar folosirea acestui material de constructie aduce foarte multe avantaje. Si cum a rezistat mii de ani   in istoria constructiilor nu vedem de ce nu ar rezista inca pe atat.