Cat de buna este o usa de termopan la interior

Fereastra termopan, usa de termopan, termopane. Nu mai este un secret pentru nimeni ca termopanele au intrecut de mult clasica tamplarie din lemn. In special la blocuri, ferestrele termopan sunt mai mult decat utile. Ele protejeaza interiorul de invazia zgomotului infernal provocat de traficul de pe strazi deci este o necesitate sa avem geamuri termopan.Dar cat de utila este o usa de termopan inauntru? Ce avantaje si ce dezavantaje are? Daca cititi mai jos o sa  descoperiti multe lucruri utile despre preturi termopane versus rentabilitate mai ales la usile de termopan.

Usi termopan de exterior. La exterior se pot monta usi termopan fara nicio restrictie fiind chiar recomandate datorita nenumaratelor avantaje, cum ar fi intretinerea usoara, izolatia termica si fonica, aspectul placut si altele. Cel mai bine cumparati usi de termopan de la firme de renume sau de la firme care stiti sigur ca se aprovizioneaza cu materiale de caliate. Peste 60 % din termopanele de pe piata sunt de proasta calitate, fabricate in tari din lumea a treia.

modele usi de termopan Usile de termopan la interior. La interior nu prea sunt rentabile usile de termopan deoarece izoleaza prea bine camerele nemailasand aerul sa circule. Apare astfel senzatia de aer inchis si iarna pot aparea probleme cu condensul iar pentru cei care se incalzesc cu sobe este probabil ca sobele sa scoata fum si sa nu traga. Se recomanda ori montarea unei usi din PVC sau Aluminiu cu un singur geam ori decuparea unei grile de aerisire in panel. Majoritatea oamenilor insa, aleg sa isi monteze usi de termopan la interior, exceptand dormitorul. Este si acesta un lucru bun pentru sanatate.

Totusi fiti vigilenti la ce fel usi termopan va montati la interior.

Multi producatori au prostul obicei sa foloseasca rame de fereastra la fabricarea tocului usii. Va puteti da seama dupa pragul usii. Daca nu are prag si arata la fel pe toate laturile tocului inseamna ca tocul este de fereastra. Orice usa ar trebui sa aiba un toc  gros, cu prag de aluminiu la baza.