Ce avantaje are lemnul pentru constructia casei

Lemnul, un material foarte folosit mai demult revine la moda. Si nu degeaba!

Iata care sunt avantajele sale pentru o casa cat mai frumoasa si mai durabila. Lemnul este un material ecologic, un material al viitorului atunci cand vine vorba despre constructii.

Mai jos gasiti si alte avantaje pentru care ar trebui sa folositi lemn la contructia casei.

lemnul este ecologic. Folosirea lemnului in constructie permite un consum foarte putin CO2. Si fata de alte materiale, lemnul va ajuta sa luptati contra efectului de sera. Lemnul este facut din apa, din aer si din soare.

lemnul este economic. Intarzierile in ceea ce priveste constructia unei case de lemn sunt considerabile inferioare sistemelor traditionale. In plus, lejeritatea sa permite reducerea energiei necesare transformarii si transportului.

Lemnul este performant. Lemnul este de 12 ori mai performant decat betonul.

– lemnul este durabil. Tratarea naturala a lemnlui asigura pastrarea structurii peretilor din lemn in timp.

lemnul este rezistent.

lemnul este un foarte bun izolant. Lemnul izoleaza de 15 ori mai bine decat betonul, de 450 de ori mai bine decat otelul sau 1700 de ori mai bine decat aluminiul. Deci are o performanta termica extrem de ridicata. Singura conditie este sa verificati etansieteta aerului din casa, un lucru care va va permite sa beneficiati de toate aceste calitati termice si de o ventialtie intr-o modalitate optimala. Lemnul va ajuta si sa va bucurati de o performanta acustica. Performantele in materie de izolare acustica ale lemnului sunt recunoscute. Acesta poate reflecta si poate absorbi undele sonore.

lemnul este confortabil. O casa din lemn va permite sa reglati temperatura casei. Vara ajuta la pastrarea unei racori in interior si iarna unei calduri.

lemnul esta adaptabil. Lemnul este lejer si suplu si se adapteaza tuturor tipurilor de teren. Nu este deci nevoie de o munca de consolidare importanta.

Alte avantaje ale unei case din lemn.

O casa din lemn va ajuta sa protejati mediul. O casa din lemn este si foarte economica. Si asta datorita performantei termice ridicate a lemnului. Rentabilitatea sa va ajuta sa va bucurati de importante economii de energie care pot sa mearga pana la 80%.

 O casa din lemn este sanatoasa. Acest lucru se datoreaza reglarii sale higrotermice extrem de performante. Lemnul este un material care respira in mod natural, care absoarbe excesul de umiditate si care o restituie pe timp de seceta. O casa din lemn este cea care vine cu mai mult confort de viata si cu o stare de bine imediata.Si prin permeabilitatea sa fata de razele cosmice si telurice poate contribui si la sanatatea oamenilor.

lemnul folosit la amenajari interioare

Lemnul este rezistent la foc. Slaba conductivitate termica a lemnului este un aliat de pret atunci cand vine vorba despre rezistenta la incendii. Si in plus, lemnul trasmite caldura de 10 mai putin repede decat betonul si de 250 de ori mai putin decat otelul. Lemnul isi va pastra deci mai mult timp calitatile sale mecanice. Combustia sa este previzibila, controlabila si lenta. Si mai putine gaze toxice sunt degajate in timpul unui incendiu.

Rezistenta la seisme. Puternica capacitate de absorbtie a lemnului asigura caselor un mai bun comportament in fata unor fenomene seismice.

O casa din lemn se construieste foarte repede. Nu are nevoie de asteptare atunci cand vine vorba despre uscare si nici de asteptare inainte de finisaje.

O casa din lemn va ajuta sa va bucurati de o mai mare suprafata de locuit dar si de o intretinere minima. Casa cu pereti din lemn este o casa evolutiva. Peretii sunt supli si modulabili. Se pot adapta foarte usor si casa se poate mari in caz de nevoie.