Cele mai potrivite culori pentru dormitoare 2017

Culori potrivite pentru dormitoare in 2017

Trendurile in materie de design interior se schimba de la an la an, daca nu cumva intr-un ritm chiar mai alert, la fel cum si colectiile caselor de moda se schimba la fel de repede. Ideea e ca, cel putin in cazul dormitoarelor, trebuie sa primeze ideea de confort si relaxare, deci incaperile nu trebuie neaparat sa urmeze un trend la moda la momentul amenajarii lor.

Astfel, daca ar fi sa vorbim de o serie de culori pentru amenajarea unui dormitor in 2017, atunci setul respectiv ar contine cateva culori neutre, maro, nuante de verde si albastru deschis.dormitoare 2014 modele
 Culori neutre pentru dormitoare 2017

Marele avantaj al acestor culori e faptul ca pot fi asociate cu usurinta cu majoritatea pieselor de mobilier si cu majoritatea celorlalte culori, fiind ideale pe postul de culori complementare. In plus au un efect calmant care favorizeaza odihna si relaxarea.

 Nuantele de maro si verde in dormitoare 2017

Cu mentiunea ca in niciun caz nu trebuie alese nuante stridente, prea puternice sau prea inchise, maroul si verdele sunt in general propice pentru dormitoare pentru simplul motiv ca relaxeaza sistemul nervos central, favorizand astfel odihna si umplerea rezervelor de energie. In plus, in 2017 sunt la moda sticker-ele de perete (fie sub forma de mesaje, fie sub forma de print-uri), care merg de minune cu nuantele de mai sus.

 Albastrul, mereu la moda in dormitoare 2017

Suntem obisnuiti sa asociem culoarea albastru cu albastrul cerului. O nuanta de maro-albastru e super pentru orice dormitor, cu atat mai mult cu cat mobilierul este predominant de culoare alba sau orice alta culoare complementara pentru albastru.  La fel, si nuantele de verde-albastru sunt potrivite pentru dormitoare, cu mentiunea ca in acest caz, trebuie gandit un plan de amenajare interioara, respectiv de decorare a camerei, in care toate piesele sa se potriveasca. Verdele e un pic mai dificil decat albastrul, de unde si potentialele dificultati.