Constructia casei cu mansarda sau fara

Constructia casei este cea mai importanta realizare materiala pentru orice individ. Cine nu isi construieste o casa se simte de parca nu ar fi implinit, cu toate ca a fost in excursii in zeci de tari si s-a distrat asa cum a vrut. Deci construiti case si pe langa satisfactia personala veti impinge si economia tarii inainte.

Astazi ma gandeam sa abordez utilitatea unei mansarde la constructiile noi. Si o sa abordez cateva aspecte mai importante mai jos despre acest lucru.

In primul rand cand construim o casa si avem in plan ca sa aiba mansarda ne gandim la efortul financiar. Banii sunt cei care decid foarte multe dintre deciziile pe care trebuie sa le luati de la primul sac de ciment pana la ultima placa de gresie. Daca dispuneti de suma necesara eu va recomand sa construiti o casa cu mansarda. Daca nu va propun sa construiti tot o casa cu mansarda iar amenajarea acesteia o puteti face in timp, dupa ce finalizati parterul.

Spatiul din pod trebuie folosit la ceva. Chiar asa, ce o sa faceti cu ditamai spatiul din pod in afara de a depozita niscaiva vechituri ? O sa stea degeaba, nu? Mai bine ganditi de la inceput amenajarea podului si o sa obtineti o camera pentru copii si niste dressinguri de mai mare frumusetea. Oricum la moda sunt acoperisurile inalte, deci veti avea spatiu destul.

constructia casei mansardarea

La ce este buna mansarda. Cand decidem constructia unei case cu mansarda trebuie sa ne gandim ca vom avea pe o amprenta, sa zicem de 100 de mp, o suprafata desfasurata aproape dubla decat ar fi in mod normal, daca am avea casa construita simpla.

Costa mult constructia casei cu mansarda ? In principiu constructia nu costa foarte mult, nu mai mult decat a construi o casa obisnuita. Amenajarea costa dar nu putem sa stim cu exactitate cat pana nu ne hotaram exact ceea ce vrem. Ce tipuri de finisaje, daca o sa avem baie sau bai etc. Oricat de mult ar costa amenajarea unei mansarde este sigur ca nu o sa coste mai mult decat a costat amenajarea parterului.

Asadar, sfatul meu este sa incercati sa ganditi in viitor cand construiti casa. Chiar daca nu va doriti o mansarda acum, este indicat sa ganditi macar un pod mai mare pentru ca nu se stie ce idei mai apar.