Culori interzise in dormitor

Ce culoare folositi in dormitor?

Este important nu numai ce culoare folositi pentru pereti, ci si pentru sol, piesele de mobilier sau obiectele de decor. Nu vi s-a intamplat niciodata sa intrati intr-un dormitor si sa nu va simtiti in largul dvs?

Culoare peretilor din dormitor este cea mai importanta, deoarece ea este cea care ocupa intreg spatiul. Trebuie deci sa fiti foarte atenti la felul in care o alegeti. In mod evident, trebuie sa alegeti o culoare care va place. Dar nu toate culorile se potrivesc pentru dormitor, in ciuda preferintelor.

Pe cat posibil, trebuie sa evitati pentru dormitor, culorile inchise. Au drept efect micsorarea dormitorului. Gri-ul de exemplu. Chiar daca sunt o multime de nuante cu care va puteti juca, gri poate sa fie uneori mult prea inchis pentru un dormitor. Dar puteti folosi un gri care da inspre roz, care vine cu mai multa blandete si feminuitate. De altfel, Feng Shui recomanda ca pentru dormitor sa se foloseasca nuante de roz. Chiar daca este o nuanta mai feminina, va puteti juca foarte bine cu ea in amenajare si puteti face mai multe combinatii.

amenajare dormitor alb

Daca alegeti culorile vii, trebuie sa le folositi in mici tuse. Mai aveti posibilitatea de a alege sa zugraviti doar un perete intr-o culoare diferita sau sa puneti pe un singur perete tapet.

Albastrul este o alta culoare folosita destul de des pentru dormitor. Vine cu un efect calmant dar nu trebuie sa se foloseasca daca deja dormitorul este rece. Puteti folosi si rosul dar nu are un efect calmant.

Mai merge folosit si alb dar nu unul prea luminos, deoarece poate veni cu o ambianta mult prea rece. Negrul in schimb poate sa creeze unele angoase. In cazul in care optati pentru un dormitor alb aveti grija sa conturati anumite obiecte din camera pentru a nu fi prea orbitor. De retinut ca alb se poarta mai mult in dormitoarele mici pentru a parea spatioase.

Asadar in ciuda unei palete de culori foarte mari adevarul este ca in dormitor optiunile sunt cam limitate, asta si pentru ca dormitorul este strict pentru odihna si relaxare. Dar cu putina ingeniozitate se pot obtine nuante superbe in dormitor si fara a gresi in alegerea culorii.