Cum sa construim un gard din beton si fier forjat

Un gard frumos trebuie sa fie si durabil. La moda in 2017 este sa se construiasca garduri din fier forjat. Tocmai din acest motiv astazi veti vedea cum se construieste un gard din beton si fier forjat.

Prezentarea este mai mult in imagini dar fiecare poza are si o explicatie, cu mai multe detalii despre constructia unui gard.

Intai trebuie sapata fundatia. Adancimea optima este de 40-50 cm iar latimea este de 35-45 cm.

sapare fundatie

Pasul urmator este turnarea cotei zero. Inainte trebuie sa faceti grinzile din fier beton. Optim este sa se foloseasca bare de fier beton striat de minim 16 mm si etrieri confectionati din fier beton de 6 mm. In acelasi timp cu turnarea cotei zero se aliniaza si se prind in beton si stalpii din fier rectangular care vor sustine gardul din fier striat. Recomandarea noastra este sa sudati mustati la capetele ce vin prinse in beton pentru o mai buna prindere.

aliniere stalpi fixare stalpi din fier turnare berton

Pentru a fii siguri ca stalpii din fier nu se deplaseaza este bine sa ii fixati in boloboc si sa ii ancorati ca in poza de mai sus. Daca intentionati sa turnati bordura in jurul gardului introduceti si o plasa sudata in fundatie pe care o veti intoarce in unghi de 90 de grade dupa ce turnati cota zero.

cota zero turnare

Dupa intarire, cel mai sigur in ziua urmatoare, se cofreaza si se toarna fundatia gardului desupra cotei zero. Folosirea panourilor va va usura munca si veti obtine o fundatie foarte dreapta ce nu va necesita decat un strat subtire de tencuiala.

cofrare fundatie cu panouri.

Urmeaza decofrarea gardului.

decofrare fundatie

Dupa decofrare urmeaza finisarea gardului si prinderea panourilor din fier.

finisare gard fier forjat

Si la urma se grunduieste si se vopseste in culoarea dorita.

grund gard fier forjatAsadar aceasta a fost constructia gardului din beton. Etapele au fost mai ample dar speram ca din fotografiile atasate sa va fi facut o idee despre cum se construieste un gard din beton.