Cum sa placam faianta intr-o bucatarie

Placarea faiantei in bucatarie este un pic diferita fata de cum placam faianta in baie sau altundeva. Cu toate ca am scris cum se placheaza faianta aici astazi veti vedea amenajarea unei bucatarii de apartament, mai exact cum sa placam faianta singuri.

Inainte sa placam faianta a fost tot bucatarie

Si arata cam asa

vechea faianta bucatarie

Apoi bucataria a fost decopertata de vechea gresie si faianta si s-a stricat si arcada.

decopertare gresie si faianta veche

Dupa aceea s-a trecut la indreptarea peretilor si la turnarea sapei autonivelante

indreptare pereti

Pentru indreptare s-a folosit  adezivul Ceresit Thermo Universal

termo universal

Dupa ce bucataria a fost placata cu gresie, a fost complet pregatita pentru placat faianta. S-a inceput masurarea, impartirea si trasarea bucatariei astfel incat dupa placarea faiantei sa apara un design placut dar sa se si incadreze blatul si corpurile de deasupra.

Dupa trasarea liniei de pornire s-a prins un profil Ud pentru rigips care va sprijini al doilea rand de faianta. Primul rand va fi placat dupa ce se va scoate profilul, aprox 3 ore.

S-a inceput cu peretele din dreapta, opus blatului, care va fi placat pana la 157 cm inaltime

faianta bucatarie prindere ud

Apoi s-a inceput placarea primului rand (celui de-al doilea) de faianta

primul rand de faianta

 

S-a continuat cu urmatorul rand. S-a placat doar folosind gletiera cu zimti, nu pe mamaligi cum gresit fac unii mesteri.

placare rand 2 faianta

Totusi, cand se placheaza faianta la pieptene tot este nevoie sa punem niste puncte mici de adeziv pe placa. Acestea ne vor ajuta sa reglam placa. Dor puncte mici, nu mamaligi.

mamaligi pe faianta

Inaintam cu placarea si ajungem aproape de placarea bucatilor de brau

placare faianta brau

Placam si braul si intre timp  se scoate si profilul de sustinere al celui de-al doilea rand. Se completeaza cu bucata de placa lipsa. Observati ca la unele placi de faianta au fost folosite in loc de distantieri bucati de carton. Este foarte adevarat ca nu exista faianta perfecta si de aceea pentru a aparea randurile drepte se folosesc astfel de artificii.

Este momentul sa se placheze si faianta din zona blatului de bucatarie. De obicei se placheaza de la blat in sus. Asfel s-a procedat si aici. S-a pornit de la 89,5 pana la 157 cm.

faianta bucatarie blatblat bucatarie faianta

Dupa placarea a doua randuri de faianta, a unui rand de brau si a inca unui rand de faianta, s-a terminat placarea.

placare zona blatului de bucatarie

Acum va urma scoaterea distantierilor, curatarea rosturilor si chituirea faiantei. Astfel am invatat sa placam faianta intr-o bucatarie la apartament la bloc.