Greseli frecvente la placarea baii cu gresie si faianta

Cand o sa hotarati placarea baii si amenajarea acesteia cu gresie si faianta se presupune ca o sa aveti urmatorul dialog cu meseriasii:

-Buna ziua, am si eu o baie de placat cu gresie si faianta, cat imi luati ?

-10 lei pe mp placat, atat la gresie cat si la faianta, e bine ?

-Aaaaa e super … vreau ca placarea baii  mele sa o faceti dumneavoastra.

placarea baii cu faianta si gresie

Si chemati un astfel de om in casa voastra si la acest pret placarea baii pare un picut cam riscanta. Nu zic sa nu colaborati cu oameni care lucreaza ieftin, dar stati langa ei si vedeti daca cumva fac astfel de greseli:

1.Placheaza faianta pe peretii curatati dar neamorsati si fara a ii indrepta. Doar in cazul in care tencuiala este recenta nu se mai da amorsa in rest amorsarea este obligatorie. La baile de bloc, unde s-au decojit peretii placati anterior cu faianta, trebuie sa  se verifice daca sunt drepti.In cele mai multe situatii peretii sunt strambi si necesita munca multa cu indreptatul, nicidecum placarea cu faianta asa cum sunt. Daca meseriasul se avanta la placarea baii fara sa verifice aceste aspecte inseamna ca face o greseala.

2.Placheaza gresia fara a turna sapa nefolosind, evident, gletiera cu zimti. Placheaza faianta fara a folosi gletiera cu zimti.Asta denota ca au incalcat punctul 1 prezentat mai sus si deja amenajarea baii se prevede o catastrofa. Este normal sa foloseasca adeziv cu sacii daca nu au turnat sapa autonivelanta si nu au indreptat peretii. Placarea baii se face folosind gletiera cu zimti astfel incat sa nu ramana goluri intre gresi sau fainta si suprafata suport. Deci daca vedeti ca pun puncte cu mistria pe pe placile de gresie si faianta …. cititi si punctul 3 inainte de a ii da afara .

3.Chituiesc gresia si faianta fara sa cuurete bine rosturile. Presupunand ca ati rabdat pana aici va prezint si cea de-a treia greseala. Deci, au terminat placarea baii cu gresie si faianta si au ajuns la chituire. Bun asa dar daca ei nu curata bine rosturile inainte de a aplica chitul si apar puncte negre in chit inseamna ca au calcat cele 3 porunci prezentate mai sus. Decizia va apartine.