Izolatie mansarda cu vata sau polistiren

Tocmai ce vreau sa incep sa amenajaez mansarda si am o dilema in a alege ce tip de izolatie sa fac. Am de ales intre izolatia cu vata sau polistiren. Care este mai buna ? Astept un raspuns cu privire la avantaje pret, pret, manopera, durabilitate, sanatate si cat de ecologic este fiecare material.

De ce nu si una si alta ? Asta depinde si de cum veti mansarda acea mansarda. Revenind la intrebarea dvs cu privire la ce sa alegeti dintre vata sau polistiren la izolatia mansardei, va pot da cateva avantaje si dezavantaje ale fiecaruia, precum si informatii de spre preturile practicate la manopera si cat de ecologice sunt.vata sau polistiren ca izolatie mansarda

Izolatia cu vata la mansarda 

Este cel mai intalnit tip de izolatie. De obicei, la mansarda, se foloseste vata minerala de 10 cm grosime. Vata se aplica intre grinzi si se fixeaza cu sarma in zig zag. O vata de calitate ajunge pana la 150 de lei pe pachet, pachet ce contine aprox 7-8 mp.

Izolatia cu polistiren la mansarda

Este o izolatie mai curata si mai usoara decat izolatia cu vata? Este chiar si mai ieftina. Dar nu este atat de densa ca cea cu vata minerala. Un avantaj ar fi ca la umiditate izolatia cu polistiren nu este afectata.

Ce sa alegem intre vata sau polistiren ?

Cel mai indicat este sa izolati cu vata, sa folositi bariera contra vaporilor si sa montati vata corect. Chiar daca este mai scump si ca manopera si ca pret pe mp.