Metode de finisare casa la rosu Interior

Ati ridicat casa la rosu. Dupa pauza binemeritata urmeaza o etapa foarte importanta si anume finisarea casei la rosu. Ce implica finisarea unei case la rosu probabil ati mai citit. In acest articol o sa dezvoltam putin despre metodele de finisare interioara a casei si care este cea mai potrivita.

Metode de finisare a casei la rosu……

Tencuirea peretilor si a tavanelor. Aceasta metoda este foarte intalnita. Se tencuiesc peretii si tavanele manual sau mecanizat cu mortar din ciment si apoi se gletuiesc.

finisare casa cu rigips

Placarea de rigips pe mamaligi. Metoda ieftina si rapida de finisare a locuintei. Pe langa  avantajul financiar mai aveti si avantajul castigarii spatiului deoarece nu se mai folosesc profile. Un dezavantaj ar fi faptul ca nu puteti izola cu vata sau polistiren, trebuind sa va bazati pe izolatia exterioara.

Placarea de rigips pe structura metalica. Se face izolarea cu vata si se placheaza rigips pe structura metalica. Avantajul major este ca ies peretii si tavanele drepte si se izoleaza locuinta fonic si termic. Dezavantaje ar fi ca se ia din spatiul camerei.

Placarea cu polistiren. Se pot placa atat peretii cat si tavanele cu polistiren extrudat sau expandat, in functie de buget. Se da cu adeziv si apoi se gletuieste exact ca si in cazul metodelor prezentate mai sus.

La finisarea unei case la rosu mai intra turnarea sapelor. Sapa o puteti turna inainte sa ziditi ramanand doar sa turnati sapa autonivelanta .