Placare gresie peste gresie

Probabil ati mai auzit si ati ramas nedumeriti despre tehnica numita placare gresie peste gresie. Aceasta placare implica placarea gresiei peste cea veche fara a o mai scoate. Deci costuri mai mici cu renovarea. Sa vedem avantaje si dezavantaje:

  • Nu mai facem praf si moloz cu decopertarea gresiei vechi
  • Nu mai platim pe cineva sa curete gresia veche
  • Nu mai trebuie turnata sapa autonivelanta
  • Nu mai platim pentru turnarea sapei autonivelante
  • Lucrarea se face mai repede si mai ieftin
  • Se inalta un pic mai mult nivelul pardoselii
  • Se ingreuneaza pardoseala

Acum se vedem si cum se placheaza gresie pese gresie

Placare gresie peste gresie schemaIn primul rand eliberati camera unde este placata gresia. Scoateti plinta si maturati bine. Daca cumva pe suprafata gresiei exista grasimi sau pete de ulei, dati cu degresant si indepartati orice urma de substante straine. Incepeti trasajul gresiei pentru a face santuri cu polizorul unghiular. La flex atasam o panza de taiat beton si facem santuri pe trasajul efectuat cu markerul. Faceti santuri din 20 in 20 cm dar nu foarte adanci, cca 2 mm. (In sfarsit au aparut si materiale ce nu mai necesita sa facem santuri dar ca si masura de protectie putem totusi sa facem cateva zgarieturi )

Atentie, trebuie sa purtati echipament de protectie. O sa fie putin praf de inhalat asa ca trebuie sa aveti masca, ochelari si manusi de protectie.

Dupa ce faceti darele in vechea gresie asteptati un timp sa se lase praful apoi aspirati-l si dati cu amorsa. Amorsa trebuie data fara economie si nediluata. Lasati amorsa sa se usuce si preparati adezivul pentru gresie pentru a il intinde cu gletiera pe toata suprafata.

Atentie, din nou ! Pentru rezultate bune folositi ca strat suport un adeziv pentru gresie si faianta bun. Trebuie sa fie flexibil si sa se faca stana de piatra dupa uscare. Un adeziv foarte indicat este CM 17.

Dupa ce ati dat cu adeziv trebuie sa asteptati cateva zile pana la uscarea stratului de adeziv de pe gresie. Apoi puteti placa gresie peste gresie fara probleme. Chituirea se face cu un chit flexibil.