De ce sa punem plasa din fibra de sticla pe rigips ?

Am vazut de cateva ori cum la gletuirea peretilor si tavanelor din rigips era pusa, pe lang banda clasica de imbinari, plasa din fibra de sticla cum este aceea ce se pune pe polistiren. De ce?

Cauze sunt multe dar efectul este ¬†… wow ! Da, chiar si eu insumi am facut astfel de lucrari. Este recomandat indeosebi la mansardele din rigips. Acolo exista riscul sa se crape si de aceea se ia aceasta masura de precautie.

La rezugravirea unei camere din rigips se mai procedeaza la fel. De exemplu ati avut nu stiu ce culoare  urata sau au aparut fisuri pe imbinari, deci atunci ca sa fiti sigur ca o sa iasa treaba bine, mai gletuiti o data peste tot si implicit armati gletul cu plasa din fibra de sticla.

plasa din fibra de sticla pe rigips

Tot plasa din fibra de sticla folosesc eu si la gletuirea tavanelor din rigips. De ce? Pentru ca stiu ca nu vor iesi denivelari si nici imbinarile nu se vor vedea la lumina intensa. Si nici colturile nu vor mai crapa, deoarece o sa ma las cu plasa mai jos un pic, pe pereti, cca 10 cm.

Concluzia mea ar fi sa folositi plasa din fibra de sticla la orice gletuire daca va permiteti pentru ca nu este nicio greseala. Aveti grija ca la interior sa folositi plasa de interior. O sa scriu in curand si un tutorial despre cum se gletuieste rigipsul folosind plasa din fibra de sticla ca si armatura in glet.