Pret amenajare baie 2016 la bloc

Un pret amenajare baie la bloc Manopera si Materiale 2016

In sfarsit a venit momentul sa va amenajati baia. Fie ca locuiti la bloc sau la casa, baia este indispensabila. A zi o sa incerc sa va prezint un pret amenajare baie pentru baile de la bloc. Asa ca, fie ca locuiti la apartament cu 3 camere, cu doua camere sau la garsoniera, este important sa stiti, in mare, cat costa amenajarea baii, incluzand manopera si materialele de constructii, si obiectele sanitare.

Materiale necesare pentru amenajare baie si pretul acestora

Pentru a amenaja baia avem nevoie de gresie si faianta, adeziv pt. placare gresie si faianta, chit de rosturi, glet,var lavabil, accesorii si obiecte sanitare, usa si fereastra, sapa autonivelanta si altele mai marunte. Toate acestea costa bani si daca le adunam o sa rezulte o suma cu trei zerouri. Sa vedem de ce.

manopera pret amenajare baie 2014O baie de calitate se construieste cu materiale de constructii de calitate. In aceasta categorie intra si gresia si faianta. O gresie de caliate si o faianta de calitate sar de 10 euro pe mp. Si cum intr-o baie intra in jur de 25 mp de gresie si faianta, rezulta ca doar pe gresie si faianta ar trebui sa platim 250 euro, adica 1300 de lei. Vine acum si adezivul pentru placat gresie si faianta , care este si el in jur de 20 de lei sacul. O sa intre destul deoarece peretii dintr-o baie la apartament sunt foarte strambi si intra mult adeziv chiar inainte de a incepe placarea, la indreptarea peretilor. Cel putin 12 saci de adeziv pentru placare gresie si faianta vor fi necesari. Deci 250 de lei costa si adezivul.

In pretul amenajarii unei bai intra si turnarea sapei autonivelante. De obicei cu trei saci de sapa autonivelanta se rezolva situatia, acesti trei saci costand cel putin 100 de lei. Mai exista si costul cu tavanul baii, gletuirea, varul lavabil, care si el ajunge la 150 de lei.

Dar ce e greu abia acum incepe, si acest pret la amenajare baie in 2015, o sa creasca surprinzator. O sa discutam ,acum, despre obiectele sanitare si accesoriile acestora. Daca sunteti cu pretentii si doriti calitate trebuie sa platiti. In functie de firma producatoare, cumparand toate obiectele sanitare si accesoriile, nu mai stau eu sa le enumar, o sa scoateti din buzunar in jur de 1000 de euro, adica 4500 de lei.

Pret amenajare baie 2016 Manopera constructorului

Si cand credeati ca ati scapat de cheltuiala, iata ca trebuie sa platiti si pentru a pune in opera toate aceste materiale cumparate. Este un mit faptul ca manopera la amenajare baie costa mai mult ca pretul materialelor. Sa vedem ce include amenajarea baii si cat costa.

Inainte de a placa gresia si faianta trebuie sa decopertam baia pana la nivelul de unde putem sa o pregatim pentru placare. Dar dupa decopertare, baia trebuie indreptata. Decopertatul si indreptatul peretilor baii costa chiar si 500 de lei, mai ales daca cumva vrem sa scapam de vechea ghena si sa construim alta din rigips. Deci 500 de lei. Mai adaugam cel putin 20 de lei pe mp la placarea gresiei si a faiantei.Inca 300 de lei la gletuirea tavanului si turnarea sapei autonivelante, si inca 1000 de lei, cel putin, la instalatia sanitara si la montajul obiectelor sanitare. Acum nu mai raman mari cheltuieli, 100 de lei montajul usii si al ferestrei, instalatia electrica si montajul consumatorilor vreo 200 de lei.

Acestea sunt costurile aproximative pentru o amenajare baie de caliate. Mai ar fi cateva chestii marunte de facut , dar acestea intra in marja de eroare cu costul baii. Calculul final il faceti dvs adunand toate preturile prezentate mai sus.