Termopane PVC sau tamplarie din lemn

Industria ferestrelor din termopan s-a schimbat mult de-a lungul timpului. Foarte mult timp a trebuit sa va limitati doar la ferestrele din lemn. Dar si domeniul ferestrelor a reusit sa beneficieze de progresele tehnologiei, de noile materiale dar si de ameliorarea performantelor materialelor traditionale. Nu stiti ce sa alegeti intre termopane PVC sau tamplarie din lemn? Va venim in ajutor cu cateva sfaturi.

Termopanele din PVC sunt preferatele multora. Termopanele din PVC sunt estetice, economice si performante dar si extrem de rezistente. O multime de motive deci ca sa va atraga. Se impun deci drept un material preferat pentru multi

Termopanele PVC ofera si o foarte buna performanta in ceea ce priveste izolarea termica. Deci va sfatuim sa alegeti termopanele din PVC daca va doriti sa va bucurati de un campion in materie de izolare. Au si un design din ce in ce mai rafinat.

Lemnul este materialul rege. Lemnul este un material pentru ferestre prin excelenta. Este calduros in mod natural si izoleaza foarte bine zgomotul. Si tratamentele de care beficiaza tamplaria din lemn ii pot ameliora si durabilitatea.

Noi va sfatuim sa optati pentru tamplaria din lemn daca va doriti in interiorul casei un deco retro, rustic sau mai de la tara. Dar se potriveste de minune si cu un decor mai contemporan sau industrial datorita finisajelor sale.

Deci daca ne referim la latura termica si la un pret cat mai bun, termopanele din PVC sunt in capul listei. Dar daca vreti sa privilegiati pastrarea unui stil cat mai calduros cel mai bine ar fi sa mizati pe o tamplarie din lemn cu un stil mai traditional dar si cu o tehnologie mai inovatoare. Sunt niste ferestre care au insa nevoie de intretinere decat cele din PVC deoarece materia prima este mai scumpa.