Termopanele inca se cauta. Dar ce tipuri de termopane ?

Stiti si dumneavoastra ca de cand aceste termopane au aparut pe piata au trecut multi ani. La inceput executate grosolan si fara prea importante proprietati, termopanele au ajuns astazi ceva obisnuit pentru orice constructie noua sau pentru o renovare a locuintei.

Ce avantaje aduc termopanele pentru locuinta noastra

Ferestrele de tip termopan sunt cele care va ajuta sa contribuiti la ameliorarea performantei energetice a casei dumneavoastra. Iata un mic ghid care va va ajuta sa alegeti cele mai bune termopane pentru casa.

Sa faceti economii, sa ameliorati confortul acustic, sa mariti rezistenta la efractii, sa mariti valoarea patrimoniala a cladirii. In functie de acestea puteti alege o varianta low cost sau una mai scumpa. Prioritatile sunt cele care vor determina alegerile pe care le faceti.

O fereastra nu este doar un obiect care se deschide inspre afara. Aceasta este si cea care izoleaza, ventileaza, care trebuie sa se integreze casei, sa se potriveasca designului interior. Din aceste motive, modelele de termopane sunt cele care rivalizeaza in inventivitate pentru a satisface toate exigentele.

Ferestrele din termopan se impun azi in multe domenii ale vietiii cotidiene datorita exceptionalei stabilitati termice, rezistentei la socuri, rezistentei sale in timp dar si facilitatii sale de intretinere. Cu un stil modern, mai clasic sau contemporan, toate sunt permise atunci and vine vorba despre a le alege.

Care sunt tendintele in materie de ferestre termopane?

Daca ferestrele au facut niste progrese enorme in ceea ce priveste performanta, designul lor nu a ramas nici el pe dinafara. Puteti miza pe niste fereste cu un minimalist asumat care se imbina perfect cu decorul sau pe o reintoarcere la autenticitate.

In alegerea dumneavostra trebuie deci sa tii cont de gama de pret. Pretul unei ferstre termopan variaza in functie de marimea sa, de model, de sticla, etc. Preturile low cost incep de la 100 de euro si pot sa depaseasca foarte usor 1000 de euro atunci cand vorbim despre modelele culisante.

Termopanele low cost. De ce trebuie sa tineti cont. Numarul de camere. Cu cat un geam termopan are un numar mai mic de camere, cu atat ferestra va fi mai ieftina. Trebuie deci sa fiti atenti ce tip de camera alegeti dar si ce tip de profil. Profilele pot fi de clasa A sau de clasa B. Termopanele low cost sunt cele care au 3 camere. Atunci cand alegeti un geam low cost trebuie sa tineti cont si de sticla. Geamul simplu este cel mai ieftin. Aveti grija si la feronerie.

O alegere mai scumpa o reprezinta dupa cum am zis, ferestrele culisante. Exista diferite tipuri de ferestre termopane, printre ele cea culisanta fiind un best-seller deoarece vine cu o multime de avantaje. Numeroasele sale avantaje fac din ea o fereastra termopan extrem de apreciata mai ales ca se poate folosi oriunde in casa. Printre aceste avantaje amintim:

– o puternica izolare acustica.

– o puternica izolare termica.

– o etansietate atat pentr apa cat si pentru aer.

– siguranta este cu mult mai mare.

– implica si mai mult spatiu castigat.

– ferestrele culisante termopane sunt singurele ferestre care asigura o ventilatie in siguranta a incaperilor din casa chiar daca afara ploua foarte tare.

– ferestrele culisante sunt si niste ferestre foarte rezistent la utilizare.

Oricare ar fi alegerea pe care o faceti, trebuie sa stiti ca termopanele sunt cea mai buna alegere deoarece reunesc un maximum de proprietati tehnice dar si ecologice. Sunt stabile si performante dar si foarte bune pentru mediu deoarece nu degajeaza niciun tip de element toxic.

tipuri de termopane pentru locuinta

Calitatea ferestrelor din termopan este din ce in ce mai ridicata si durata lor de viata este in mod constant imbunatatita. Sunt in general  cea mai buna alegere si ofera o protectie termica destul de ridicata. Sunt rezistente la coroziune, la acid, la fum si la alte produse de curatare. Vin cu avantaje in ceea ce priveste izolarea acustica dar si cu cele mai bune valori termice.

Asadar termopanele inca se cauta si in acest sezon si probabil ca se vor mai cauta si in urmatorii ani. Ramane sa vedem si cu ce nouati vor mai veni producatorii de termopane.