Tipuri de acoperis pentru casa

Alegerea tipului de acoperis este un lucru extrem de important, un lucru legat atat de tipul de arhitectura cat si de constructii. Fiecare regiune are specificitatile sale care reflecta climatul, materialele disponibile pe piata, dar si istoria sa arhitecturala. Iata diferitele tipuri de materiale care pot fi folosite la acoperisuri pentru a va face alegerea mai usoara.

Tigla din ceramica este un produs mai traditional si foarte vechi. Nuantele sale extrem de diverse ii permit sa se adapteze perfect in patrimoniul arhitectural al fiecarei regiuni. Modelele de pe piata pot sa reproduca toate nuantele si pot imita chiar si nuantele sau caracterul vechilor case.

Tigla metalica sau tigla din tabla zincata. Este un material ideal de folosit pentru a acoperi intreg acoperisul sau doar o parte a caselor moderne si contemporane. Este un material foarte lejer si cu care se poate lucra extrem de usor. Prorpietatile sale ecologice – este natural si reciclabil 100%, dar si modernitatea sa i-au permis sa fie extrem de popular datorita constructiilor caselor ecologice cu forme contemporane, in care lemnul este foarte in voga. Singurul sau defect este ca poate deveni mai tern o data cu timpul.

Tigla metalica Lindab este solutia ideala pentru cele mai multe tipuri de acoperisuri. Este cea care vine cu un aspect clasic pentru casa dumneavoastra dar cu o rezistenta si protectie de cea mai lunga durata.

Tiglele din beton sunt disponibile in marimi destul de mari, ceea ce inseamna ca nu sunt atat de scumpe. Dar din cauza greutatii lor au nevoie de o sarpanta mai solida. Dar nu se potrivesc acoperisurilor cu o structura mai complexa si sunt mai sensibile la formarea de muschi.

Tiglele vin cu o multime de avantaje – nu isi pierd din culoare o data cu trecerea timpului, sunt foarte reistente la vant, la foc si la ploaie si nu polueaza aproape deloc. Sunt o referinta cand vorbim despre un material solid.

Acoperisul de stuf. Stuful are niste proprieatati izolante excelente dar este mai scump decat tiglele.

Acoperisul din placi de ardezie. Nu atat de raspandit ca tigla, insa acest material vine cu niste calitati exceptionale. Are o mare rezistenta si impermeabilitate la orice. Dar montarea sa trebuie facuta de catre cei mai buni in domeniu pentru a nu exista probleme ulterioare.

Panourile solare. Panourile solare nu se pot folosi in intregime singure pentru acoperis, dar se pot adauga materialului principal folosit pentru acoperis. Sunt niste solutii foarte economice si energetice care permit captarea energiei razelor solare pe care o trasnforma apoi in caldura sau electricitate.

Acoperisul vegetal. Un tip de acoperis care nu este atat de raspandit dar care vine cu un atu considerabil pe langa aspectul sau estetic. Este o solutie care amelioreaza performantele acustice si termice ale casei. Vegetatia care creste pe acoperis contribuie in plus la calitatea aerului din jur.

Acoperisul tip-terasa. Este o alegere estetica foarte buna dar care insa este dependent de conditiile climatice din zona in care locuiti.

Acoperisul Tegola. Acoperisul Tegola este unul din cele mai frumoase si mai deosebite. Este foarte rezistent in timp, este stabil si nu pune niciun fel de probleme. Este un material foarte des folosit la acoperisuri, un material impermeabil si un foarte bun izolant. Are o etansietate maximala, nu necesita o intretinere speciala, este ideal si pentru acoperisurile cu inclinatie, permite acoperisului sa respire foarte bine, nu se creeaza condens si nici nu rugineste.

Palcile din fibrociment. Sunt destul de des folosite pentru acoperisurile de tot felul. Este vorba despre un material economic si mult mai rezistent decat tiglele clasice sau decat ardezia. Si daca le veti intretine in mod regulat le veti asigura si o mai mare longevitate.