Tot ce trebuie sa stii despre termopane

Datorita progresului energetic si a nevoii de confort, au aparut pe piata ferestre termopan, cu tamplaria din PVC sau aluminiu, in locul clasicelor ferestre din lemn. Acestea se numesc in limbaj acceptat de toata lumea termopane. Astazi, termopanele, fie ele termopane albe sau maro, cu tamplaria din PVC sau din aluminiu, cu geam termopan clasic sau tripan, fac parte din viata noastra devenind aproape o necesitate. Industria termopanelor s-a dezvoltat atat de repede incat putem observa ferestre termopan aproape la fiecare apartament de bloc. Casele care se construiesc noi sunt dotate cu termopane, locuintele care intra in renovare vor fi prevazute cel putin cu geamuri termopan daca nu si cu usi tot de termopan.

Si uite asa au aparut pe piata foarte multe firme de termopane, care mai de care cu oferte peste oferte la termopane. Nimic mai placut sa stim ca avem de ales intre mai multe firme de termopane care lucreaza cu profile PVC sau de aluminiu la preturi pentru toate buzunarele dar nu trebuie sa uitam un lucru esential atunci cand completam un calculator de cost termopane, si anume nu trebuie sa facem rabat de la calitate. Firme producatoare de profile PVC pentru termopane ca Rehau, au oferte variate pentru toate buzunarele. Pe acelasi palier al calitatii oferite la profilele pentru termopane gasim si profilele Salamander, Veko, Gealan si altele. Astfel, daca intentionati sa cumparati ferestre termopan si doriti ferestre de calitate, indiferent de culoarea profilelor trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte .

Calitatea gemurilor termopan ce se incorporeaza in cercevele 

Exista mai multe tipuri de sticla care se foloseste la fabricarea unei ferestre termopan. Cele mai importante sunt:

  •  Geamurile stratificate. Acestea sunt asamblate cu ajutorul unui film butilar din polivinil si ofera protectie impotriva zgomotului, razelor UV iar in cazul spargerii nu va pot rani deoarece stricla ramane lipita de filmul intercaLAR.
  • Geamurile termoizolatoare(Low-E). In principiu va montati usi si ferestre termopan si pentru a economisi caldura din locuinte, lasand la o parte aspectul estetic deloc de neglijat. Din acest motiv geamurile termoizolatoare sunt recomandate. Acestea se caracterizeaza prin reducerea pierderii de caldura iarna si prin reflectarea razelor ultraviolete in timpul zilelor caniculare
  • Geamurile oglinda. Aceste  geamuri se folosesc in locuintele de lux, fiind fabricate prin procedee ecologice nefolosindu-se cupru sau plumb. Geamurile termopan ce au in componenta acest tip de sticla reflecta lumina si sunt foarte rezistente.
  • Geamurile clare. Acest tip de geamuri sta la baza fabricarii tuturor tipurilor de sticla pentru termopan prezentate mai sus. Majoritatea termopanelor sunt fabricate cu astfel de tipuri de geamuri .

Tocul si cerceveaua ferestrei termopan sunt cheia durabilitatii

profile termopane pvc privite in sectiuneCerceveaua este partea ferestrei termopan care se deschide iar tocul este partea de care sunt fixate cercevelele si care este fixat pe cladire. Se deosebesc si se clasifica dupa numarul de camere pe care il au in componenta. Astfel ca un profile PVC cu multe camere este de o calitate superioara. Pentru a obtine un pret la geamuri termopan mai mic este recomandat sa consultati si oferta low cost a marilor producatori de profile pvc, cum ar fi producatorul de profile PVC Rehau. Astfel, daca bugetul nu va permite sa comandati ferestre termopan Rehau cu profile cu 5 camere, puteti comanda de la aceeasi firma , termopane ieftine din PVC cu trei camere, dar despre care stiti ca are in spate un brand cum este Rehau.

Armatura din cercevea si din toc aduce un aport asupra pretului final al ferestrelor termopan. Un pret mic ar putea ascunde folosirea unei armaturi necorespunzatoarea sau chiar lipsa totala a armaturii din termopan. Deci va puteti da seama de ce un termopan ieftin nu poate avea calitatile unei ferestre termopan de calitate.

Feroneria  poate fi numita si sufletul dintr-o fereastra termopan deoarece este partea mobila a acesteia. Cand fereastra termopan scartaie sau nu se mai inchide trebuie sa apelati la o firma de reparatii termopane care o sa va coste bani. Dar mai bine sa nu apelati la firmele de reparatii termopane si sa includeti feronerie de calitate in fabricarea ferestrelor.

Montajul este ultimul pas catre o fereastra termopan de calitate

Nu de multe ori ati auzit vecinii laudandu-se ca si-au pus termopane de calitate dar montajul a fost defectuos. Si dupa cum am spus mai sus aici vine randul firmelor de reparatii termopane sa intervina si sa semedieze problema. Dar nu mai bine ati stabili de la inceput cu firma de termopane ca sa asigure si o mentenanta a usilor si ferestrelor termopan? Este posibil acest lucru si este si un fel de test pentru acel producator de termopane. Daca producatorul este dispus sa va acorde garantie inseamna ca se bazeaza pe calitatea profilelor PVC folosite si pe echipa de montaj.