De ce sa alegem o casa din lemn

 La prima vedere, casele din lemn sunt asociate cu casele de vacanta. Numeroase sunt persoanele care considera ca o casa din lemn nu este potrivita pentru a locui permanent in ea. Insa, daca ar fi sa iei in calcul avantajele oferite atat de constructie cat si de locuitul  intr-o astfel de casa, vei vedea ca procentul se va schimba in favoarea casei de lemn. Medicii specialisti recomanda ca somnul sa aiba loc intr-un dormitor construit din lemn. Motivul? Permite o relaxare maxima. In cele ce urmeaza iti vom spune de ce ar trebui sa alegi o casa din lemn produsa de noi, care ofera o garantie a manoperei instalarii casei de 15 ani.

Lemnul si economia de energie. Constructia caselor din lemn ne ajuta sa obtinem o importanta economie de energie. Pentru prelucrarea lemnului sunt folosite mai putine resurse energetice decat in cazul prelucrarii altor materiale de constructii – de patru ori mai putine decat pentru beton, de sase ori mai putine decat pentru plastic si de 24 de ori mai putine decat pentru otel. Firma noastra foloseste in constructia acestor case lemn lamelar, cu o rezistenta de cel putin 3 ori mai mare decat lemnul masiv, cu numeroase proprietati, fiind cel mai indicat in constructia caselor din lemn, avand o durata de viata care trece cu usurinta de 100 de ani.

Lemnul este mai izolant decat caramida si betonul ceea ce duce la importante economii in ceea ce priveste incalzirea. Cheltuielile pentru incalzire pe timp de iarna intr-o casa din lemn sunt considerabil mai reduse decat in cazul unei constructii realizate din materiale clasice. Confortul casei din lemn este sporit de izolarea fonica. Firma noastra de constructii dispune de un birou propriu de arhitectura, in vederea elaborarii unui proiect cat mai potrivit pentru nevoile clientului, dar si face demersurile necesare obtinerii autorizatiei de constructie.

Rezistenta la cutremur. Principiul de transmitere al greutatii in cazul unei case din lemn este acelasi cu al caselor din materiale clasice. Diferenta consta in faptul ca materialul folosit este lemnul, mult mai elastic spre deosebire de materialele de constructii clasice. Casele din lemn produse de noi rezista fara probleme la seisme cu magnitudine de peste opt grade pe scara Richter.

Confort. Constructia din lemn sporeste confortul ocupantilor. Asta deoarece peretii nu sunt umezi sau reci. Deoarece in cazul constructiei unei case traditionale se foloseste apa, peretii unei astfel de case necesita in jur de 10-24 de luni pentru uscare.

Traincie. Trainicia unei case din lemn  nu mai trebuie demonstrata. Exista case din lemn de dateaza din secolul XI si sunt exemple graitoare.

garduri

Performante logistice. Constructiile din lemn se caracterizeaza prin pre-fabricarea in cadrul unei uzine (osatura, sarpanta, ferestre, usi), transportul si montajul acestora fiind relativ usor. Rapiditatea cu care se monteaza o casa din lemn reduce durata santierului in mod considerabil. Ocupantii se pot muta in casa lor din lemn mult mai repede, in cel mult doua luni.

Lemnul este un bun izolator termic. Cu alte cuvinte, mentine o temperatura constanta. Pe timp de vara ofera racoare, pe timp de iarna este extrem de calduroasa. Pretul este un alt factor de luat in considerare. Asta deoarece o constructie din lemn poate ajunge pana la 60.000 de euro in timp ce o casa din beton depaseste lejer cateva sute de mii de euro. Daca este intretinut si acoperit cu un strat de lac la 4-5 ani, poate avea o durata de viata de pana la 100 de ani. 

In momentul in care iti doresti sa efectuezi renovari nu vei avea prea mari batai de cap cu curatenia iar reparatiile necesare se pot efectua rapid. Pentru toate acestea, apeleaza cu incredere la specialistii nostri, avand o vasta experienta in efectuarea de constructii din lemn masiv lamelar, acoperisuri, mansarde si terase.