Greseli peste greseli! Parere virulenta a unui vizitator

Am primit um mail de la un cititor si ca sa nu existe dubii l-am publicat integral mai jos. La sfarsit se gaseste si raspunsul .

Buna ziua! Ati afirmat intr-un articol scris recent ca un finisor poate aplica 200 mp de tinci intr-o zi (8 ore), astfel pretul manoperei nu poate fi mai mare de 3 lei/mp! Este o enormitate ceea ce ati afirmat,pentru ca ar reiesi ca intr-o ora va executa 25 mp de tinci iar 1 mp va fi executat in 0.04 ore, astfel , la un salaru brut de 2400 lei /luna impartit la 22 zile lucratoare ar rezulta un tarif pe zi de 109 lei/zi brut/ sau 70.82 lei/ora net.Asta ar insemna ca pretul pentru 1 mp de tinci s-ar deduce ca fiind (109lei/zi : 8 ore/zi) x 0.04 ore/mp x 1.27 (aprox 27% dari la stat ale firmei) x 1,10 (10%^indir.) x 1.10 (10% profit) = 0,84 lei/mp + TVA! Daca adaugam si consumul de material, care este 1,8 kg/mp x 0.58 lei/kg (CT29 DEDEMAN) , adica 1.045 lei/mp+ TVA ,are rezulta un total de 1.9 lei/mp + TVA = 2.36 lei/mp cu TVA inclus, nici macar 2,5lei/mp cu TVA inclus (material si manopera)! Dragilor, cand mai expuneti consumuri de manopera si faceti comparative ,va suferez sa va faceti temele temeinic, altfel riscati sa cadeti in derizoriu!
Salutare si spor la treaba!
Valentin

Raspunsul…

Draga domnule Valentin. Ca sa vedeti cat de mult conteaza parerea cititorilor am publicat integral observatiile dvs care sunt foarte adevarate, daca este sa o luam logic.

Probabil va refereati la acest paragraf ~ Un muncitor bun poate aplica chiar si 200 mp de tinci intr-o zi pe cand daca tencuieste nu poate mai mult de 50 mp. Si atunci cum sa vii cu un astfel de pret la tinci? Pretul la aplicare tinci nu ar trebui sa depaseasca 3 lei pe mp. Dar baietii destepti asa fac, pun un pret mai mic la ceva dar se scot pe alta parte. Pana la urma tot unde vor ei va aduc.~.

Nu va contrazic privind calculele pe care le-ati expus pana la ultima virgula ci ma refer exact la paragraful pe care l-ati atacat. Am spus ca un muncitor bun. 

Daca nu aveti astfel de muncitori chiar imi pare rau. Eu am cativa care dau si mai mult de 200 mp de tinci de fiecare. Dar nici nu ii platesc cu 1000 de lei pe luna de aceea va provoc la un concurs de dat tinci. Eu cu echipa mea si dvs cu cine doriti.

Ideea era alta si nu m-am referit deloc la preturi pe firma, la TVA sau darile catre stat. Pur si simplu atrageam atentia ca unele preturi sunt inselatoare si nu reflecta valoarea muncii depuse.

PS. Unde ati vazut dvs muncitor in constructii avand program de 8 ore?

Sa privim realitatea si sa mai lasam din virgule acasa, ca ne incurca.